Květáková omeleta s bylinkami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 0 sklenek mléko 2 ks pórek 600 g květák 1 lžíce šafrán 40 g parmazán podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby 4 lžíce olivový olej
 
Postup Květáková omeleta s bylinkami recept
Postup přípravy receptu
- 
                                      
Květák rozdělíme na drobné růžičky, které opláchneme a namočíme do studené vody. Pórek očistíme a bílou část nakrájíme na slabá kolečka. Šafrán rozpustíme v malém množství teplé vody. Parmazán nastrouháme na jemno.
 V teflonové pánvi s olivovým olejem osmažíme čistý pórek. Po změknutí (asi po dvou minutách) přidáme odkapané květákové růžičky, osolíme, opepříme a podle potřeby podléváme lžícemi vody. Asi po 10 minutách přilijeme šafrán a vaříme pomalu do změknutí. Měkký květák (úplně bez vody) necháme zcela vychladnout.
Vejce rozšleháme, promícháme s mlékem, troškou nastrouhaného muškátového oříšku, nastrouhaným parmazánem, solí a vychladlým květákem.
Květákovou směs vlijeme na pánev potřenou olejem a opékáme z obou stran dozlatova jako klasickou omeletu.
Květákovou omeletu s bylinkami nakrájíme na 4 díly a podáváme s čerstvým pečivem.
