Plněná vepřová panenka s opečenými brambory recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule 10 dkg sádlo 10 dkg niva 15 dkg žampiony grilovací koření 10 dkg hladká mouka 10 dkg anglická slanina 300 g vepřová panenka čerstvá zelenina
Postup Plněná vepřová panenka s opečenými brambory
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku omyjeme a nožem vytvoříme kapsu. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme, nakrájíme na kousky a na pánvi krátce orestujeme
Nyní připravíme směs k naplnění této kapsy. Nakrájenou cibuli zpěníme, přidáme anglickou slaninu a orestované žampiony. Vše spolu krátce osmahneme, směs necháme vychladnout a do ní potom nadrobíme sýr niva
Připravenou směsí naplníme vepřovou kapsu a konce spíchneme párátky. Na povrchu panenku osolíme, posypeme grilovacím kořením a obalíme v hladké mouce. Pak už jen kapsu vložíme na rozehřátý tuk a pomalu po všech stranách opékáme
Malé brambory pořádně omyjeme, nakrájíme na měsíčky, osolíme, posypeme kořením na americké brambory a vložíme na plech. Brambory pokapeme olejem a dáme péct do trouby. Když jsou brambory měkké, dáme je opéct a zčervenat pomocí grilu
Plněnou vepřovou panenku s opečenými brambory podáváme jako výborný oběd. Opečenou panenku nakrájíme na plátky, naservírujeme na talíře, přidáme k ní grilované brambory a obložíme nakrájenou čerstvou zeleninou. Podle chuti můžeme ještě přidat tatarskou nebo ďábelskou omáčku.