Plněná vepřová panenka s opečenými brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
10 dkg sádlo
10 dkg niva
15 dkg žampiony
grilovací koření
10 dkg hladká mouka
10 dkg anglická slanina
300 g vepřová panenka
čerstvá zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku omyjeme a nožem vytvoříme kapsu. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme, nakrájíme na kousky a na pánvi krátce orestujeme

  2. Nyní připravíme směs k naplnění této kapsy. Nakrájenou cibuli zpěníme, přidáme anglickou slaninu a orestované žampiony. Vše spolu krátce osmahneme, směs necháme vychladnout a do ní potom nadrobíme sýr niva

  3. Připravenou směsí naplníme vepřovou kapsu a konce spíchneme párátky. Na povrchu panenku osolíme, posypeme grilovacím kořením a obalíme v hladké mouce. Pak už jen kapsu vložíme na rozehřátý tuk a pomalu po všech stranách opékáme

  4. Malé brambory pořádně omyjeme, nakrájíme na měsíčky, osolíme, posypeme kořením na americké brambory a vložíme na plech. Brambory pokapeme olejem a dáme péct do trouby. Když jsou brambory měkké, dáme je opéct a zčervenat pomocí grilu

  5. Plněnou vepřovou panenku s opečenými brambory podáváme jako výborný oběd. Opečenou panenku nakrájíme na plátky, naservírujeme na talíře, přidáme k ní grilované brambory a obložíme nakrájenou čerstvou zeleninou. Podle chuti můžeme ještě přidat tatarskou nebo ďábelskou omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!