Květák v hořčici recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
8 ks brambory
1 ks cibule
6 lžic hořčice
1 ks květák
podle chuti
česnek
sůl
tvrdý sýr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky (lze i nastrouhat) a necháme je krátce projít varem v osolené vodě. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka. Cibuli nakrájíme na kolečka. V misce si rozkvedláme 4 vejce, osolíme a přidáme hořčici.

  2. Do zapékací mísy naskládáme kolečka cibule, rozpůlené růžičky květáku, na ně vložíme všechny plátky brambor a poslední vrstvou bude zase květák. Osolíme, opepříme a dokořeníme třeba česnekem.

  3. Vejcem s hořčicí polijeme květák a necháme 30 minut zapéct v troubě při 180 °C. Na posledních 5 minut přidáme na vrch plátky sýra.

  4. Květák v hořčici podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!