Brambory s brynzovými kopečky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 kg brambory
mléko
1 ks pórek
200 g brynza
oregano
mletý černý pepř
koření na hranolky
olej na vymazání
koření ďábelská směs

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si ve slupce uvaříme brambory, které ještě předtím očistíme kartáčkem. Nevaříme je úplně doměkka, protože je ještě budeme zapékat. Z vařených brambor slijeme vodu, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky

  2. Pórek rozkrojíme a nakrájíme na kolečka. Půlku použijeme k zapékání, polovinu přimícháme do brynzy

  3. Plech vymažeme olejem, rozložíme plátky brambor, které opepříme, posypeme ďábelskou směsí a kořením na hranolky. Posypeme na kolečka nakrájeným pórkem. Brambory opékáme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, během pečení často promícháváme

  4. Mezitím si připravíme brynzu, kterou zředíme trochou mléka. Přidáme pórek nakrájený na tenká kolečka

  5. Brambory dáme na talíř, lžičkou děláme brynzové kopečky a posypeme oreganem. Těsně před podáváním prohřejeme na 2 - 4 minuty v mikrovlnné troubě

  6. Brambory s brynzovými kopečky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!