Květák po thajsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
4 lžíce olej
sůl
400 g rýže
50 g čerstvý zázvor
2-3 lžíce sójová omáčka
1 ks menší pórek
2 lžíce kokosové mléko
1 ks oranžová paprika
1 ks větší květák
1 ks malá chilli paprička
1 ks větší červená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Rýži uvaříme doměkka, propláchneme a udržujeme teplou.

  2. Papriku, pórek i cibuli očistíme a nakrájíme na dlouhé nudličky. Česnek a zázvor nakrájíme na plátky.

  3. Rozpálíme olej, nasypeme papriky a promícháme. Pak přisypeme česnek, zázvor, cibuli i pórek a na velkém plameni zeleninu opečeme. Pak přidáme chilli papričku nakrájenou nadrobno, kokosové mléko a sójovou omáčku. Směs za stálého míchání dusíme do změknutí zeleniny. Nakonec přidáme růžičky květáku a necháme je orestovat.

  4. Květák servírujeme s rýží obložený dušenou zeleninou.

  5. Pokud kokosové mléko neseženeme, svaříme lžíci kokosu v 1 dl mléka. Takto můžeme výjimečně kokosové mléko nahradit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!