Třešňová jogurtová buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 ks vejce
4 plátky máslo
1 - 2 lžíce med
1/2 kelímku cukr krupice
třešně
1 kelímek polohrubá mouka
tuk na vymazání
400 ml bílý jogurt
1 balíček kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si menší hlubší plech, který vymažeme tukem. Třešně propláchneme ve vodě a vypeckujeme

  2. Máslo necháme rozpustit a trochu vychladnout. V míse vyšleháme celé vejce s cukrem a postupně přidáváme další ingredience. Vmícháme jogurt, med a postupně přimícháme i polohrubou mouku s kypřícím práškem. Pokud se nám těsto na koláč zdá řídké, přidáme navíc pár lžic mouky. Záleží, jaký jogurt zvolíme

  3. Těsto vlijeme na připravený plech, po celé ploše poklademe třešně jednu vedle druhé a dáme péct do trouby vyhřáté asi na 170 °C. Třešňovou jogurtovou buchtu pečeme 15 - 20 minut, až nám povrch zezlatoví a okraje koláče odstoupí od plechu

  4. Třešňovou jogurtovou buchtu necháme trochu vychladnout, pak nakrájíme na řezy a podáváme

  5. Množství ingrediencí odměřujeme podle použitého kelímku od jogurtu (400 ml).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!