Květák po pařížsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
4 ks vejce
1 ks citron
1 ks květák
1 lžíce sekaná petrželka
1 lžíce hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Květákové růžičky uvaříme ve vroucí osolené vodě téměř doměkka.

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do mísy dáme olej, petrželku a vymačkáme do ní i citron. Vše metličkou promícháme. Růžičky květáku v této směsi obalíme. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Lehce vmícháme žloutky, hladkou mouku a vařečkou vše lehce smícháme v těstíčko. Obalíme v ní květákové růžičky a ihned je smažíme v rozpáleném oleji.

  3. Květák po pařížsku podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!