Květák na kari s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
20 dkg hrášek
1 lžíce olej
2 ks vejce
1 lžíce petrželka
1 ks cibule
1 ks květák
1 ks chilli paprička
1-2 lžičky kari koření
1 ks citronová šťáva
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Květák rozdělíme na malé růžičky, spaříme vroucí vodou a necháme okapat. Chilli papričku nakrájíme na nudličky. Petrželku nasekáme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo.

  2. Na pánvi na oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme chilli papričku, kari koření, nasekanou petrželku, špetku cukru, spařený květák, citronovou šťávu, sůl, horkou vodu a pod pokličkou dusíme 10 - 15 minut. Asi 5 minut před koncem přidáme čerstvý nebo mražený hrášek a případně vodu. Květák servírujeme na talíř společně s vejcem uvařeným natvrdo.

  3. Květák na kari s vejci podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!