Koláč s tvarohovo-vaječnou náplní recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 špetka sůl
1 ks vejce
3 ks vejce
120 g máslo
2 lžičky skořice
skořice
1/4 ks citron
cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
3 balíčky vanilkový cukr
4 lžíce smetana ke šlehání
3 kostky měkký tvaroh
100 ml vaječný likér
3/4 balíčku kypřící prášek do pečiva
máslo na vymazání
strouhaný kokos na vysypání
250 g směs hladké a polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme náplň z tvarohu. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V misce smícháme tvaroh, rozmačkáme, doplníme žloutky, ochutíme vanilkovým cukrem, špetkou soli, skořicí a vaječným likérem. Vymícháme dohladka a podle chuti přidáme moučkový cukr, ale nemusíme. Záleží, jak sladký tvaroh nám chutná. Tvarohovou náplň necháme vychladit

  2. Mezitím si připravíme těsto. Mouku promícháme se solí, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a do směsi přidáme změklé máslo. Těsto zaděláme, přidáme trochu čerstvě vymačkané citronové šťávy, celé vejce a pár lžic smetany ke šlehání. Vypracujeme vláčné těsto, které dáme na pár chvil do lednice

  3. Plech si vymažeme máslem a vysypeme strouhaným kokosem. Z těsta ukrojíme asi 1/4 a vložíme ji do mrazáku. Zbylé těsto trochu vyválíme, vložíme na plech a roztáhneme jej prsty po celé ploše. Na celou plochu naneseme tvarohovou náplň

  4. Zmrazené těsto nastrouháme na hrubém struhadle a tvarohový koláč jím posypeme. Nakonec ještě posypeme skořicí

  5. Připravený tvarohový koláč pečeme asi 25 minut na 175 °C dozlatova. Chutná výborně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!