Kvasnicová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 ks vejce
1 ks cibule
15 dkg celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
10 dkg droždí
2 kostky zeleninový bujon
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
sekaná petrželka
mletý černý pepř
Postup Kvasnicová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Ve dvou litrech vody rozpustíme bujony.
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme kvasnice, necháme je rozpustit. Zalijeme je vodou, osolíme a opepříme. Do polévky vsypeme kořenovou zeleninu a vaříme do změknutí. Nakonec do kvasnicové polévky přidáme vařená vejce nakrájená na kostičky a nať petržele.
Kvasnicovou polévku již jen krátce povaříme a odstavíme. Kvasnicovou polévku podáváme s čerstvým pečivem.