Kvasnicová pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
3 - 4 ks vejce
2 ks cibule
4 kostky droždí
2 lžíce másla
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Droždí rozdrobíme na menší kousky

  2. Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo a cibuli na něm zpěníme. Přidáváme nadrobené kvasnice (droždí) a necháme je rozpustit. Vmícháme vejce a pomazánku osolíme a opepříme. Vše promícháme a včas odstraníme z ohně, aby nebyla pomazánka moc suchá

  3. Kvasnicová pomazánka je nejlepší na měkkém čerstvém krajíci chleba. Ty podáváme ozdobené kyselou okurkou nebo rajským jablíčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!