Masové koule s dýňovým pyré recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 50 g máslo 1 hrst strouhanka 500 g brambory 100 ml mléko 20 ml mléko majoránka 1 ks cibule kmín 1 ks rohlík mletý pepř 1 hrst petrželová nať 700 g mleté maso 150 g uzený bůček 500 g dýně hokaido
Postup Masové koule s dýňovým pyré
Postup přípravy receptu
-
Do misky nakrájíme jeden suchý rohlík na kostičky, zalijeme mlékem, přidáme mleté maso s majoránkou, solí a pepřem, případně ještě jiné oblíbené koření na mleté maso, orestovanou cibulku s uzeným bůčkem na kostičky (případně lze nahradit anglickou slaninou), 1 vejce, trochu strouhanky a smícháme
Ze směsi tvarujeme masové kuličky, které dáváme na plech s pečícím papírem, můžeme dát nahoru ještě nakrájené čtverečky kůže z bůčku. Masové koule pečeme na 175 °C cca 20 minut (podle velikosti koulí)
Mezitím si nakrájíme brambory a dýní na kostičky, přemístíme do hrnce, přidáme sůl, kmín a vaříme doměkka. Poté slijeme vodu, ihned zalijeme připraveným mlékem, přidáme máslo, zakryjeme poklicí a necháme na vypnuté plotýnce. Po chvíli rozšleháme ručním šlehačem na dýňové pyré. Můžeme vmíchat nakrájenou nať z petrželky či dochutit jen pepřem
Masové koule a dýňové pyré servírujeme společně na talíři, můžeme ozdobit čerstvou zeleninou, doplnit salátem apod.