Masové koule s dýňovým pyré recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
50 g máslo
1 hrst strouhanka
500 g brambory
100 ml mléko
20 ml mléko
majoránka
1 ks cibule
kmín
1 ks rohlík
mletý pepř
1 hrst petrželová nať
700 g mleté maso
150 g uzený bůček
500 g dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Do misky nakrájíme jeden suchý rohlík na kostičky, zalijeme mlékem, přidáme mleté maso s majoránkou, solí a pepřem, případně ještě jiné oblíbené koření na mleté maso, orestovanou cibulku s uzeným bůčkem na kostičky (případně lze nahradit anglickou slaninou), 1 vejce, trochu strouhanky a smícháme

  2. Ze směsi tvarujeme masové kuličky, které dáváme na plech s pečícím papírem, můžeme dát nahoru ještě nakrájené čtverečky kůže z bůčku. Masové koule pečeme na 175 °C cca 20 minut (podle velikosti koulí)

  3. Mezitím si nakrájíme brambory a dýní na kostičky, přemístíme do hrnce, přidáme sůl, kmín a vaříme doměkka. Poté slijeme vodu, ihned zalijeme připraveným mlékem, přidáme máslo, zakryjeme poklicí a necháme na vypnuté plotýnce. Po chvíli rozšleháme ručním šlehačem na dýňové pyré. Můžeme vmíchat nakrájenou nať z petrželky či dochutit jen pepřem

  4. Masové koule a dýňové pyré servírujeme společně na talíři, můžeme ozdobit čerstvou zeleninou, doplnit salátem apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!