Kuřecí závitek s hruškovou příchutí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
20 g máslo
2 lžíce brandy
1 ks hruška
2 lžíce olivový olej
600 g kuřecí prsa
mletý pepř
1 špetka muškátový oříšek
1 dl bílé suché víno
citronová štáva
na obalení
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Hrušku oloupeme, rozkrojíme na 4 díly a vybereme jádřinec. Kousky hrušek osolíme, opepříme a nastrouháme na ně muškátový oříšek. Hrušky ještě pokapeme citronovou šťávou. Přikryjeme a necháme stát na 10 minut.

  2. Umyté a osušené kuřecí prsa rozdělíme na dva plátky a jemně naklepeme. Na každý kus kuřecího plátku rozdělíme hrušku, zarolujeme do závitku a přichytíme párátkem. Můžeme svázat kuchyňskou nití.

  3. Připravené závitky osolíme a narychlo obalíme v hladké mouce.

  4. Na pánvi zpěníme máslo s troškou olivového oleje, přidáme závitky a naprudko orestujeme z obou stran. Kuřecí závitek s hruškovou příchutí podlijeme bílým vínem a dusíme na pomalém ohni, dokud víno nevyprchá. Ke konci vaření přidáme brandy, promícháme a okamžitě vypneme. Maso odendáme a udržujeme v teple.

  5. Kuřecí závitky s hruškovou příchutí polijeme šťávou z výpeku a podáváme jako hlavní chod třeba s pečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!