Vepřový řízek v česnekovém jogurtu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
strouhanka
olej na smažení
mletý černý pepř
4 ks vepřový řízek
1 sklenka přírodní jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové (lze použít i kuřecí) řízky po opláchnutí a osušení naklepeme, osolíme a opepříme

  2. Vejce vyšleháme a promícháme s jogurtem a prolisovaným česnekem. Řízky ponoříme do nádobky s marinádou, přikryjeme a necháme na noc v lednici

  3. Druhý den řízky z marinády obalujeme ve strouhance a smažíme dozlatova na oleji. Přebytečný olej osušíme papírovým ubrouskem

  4. Vepřový řízek v česnekovým jogurtu nejlépe chutná s bramborovou přílohou, ale i s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!