Kuřecí z jednoho pekáčku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
1 kg brambory
100 g niva
250 g žampiony
0.3 l kysaná smetana
8 ks kuřecí horní stehno
podle potřeby
sůl
kmín
vegeta
na ozdobu
kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme, nakrájíme a osmahneme na kousku másla.

  2. Do vymazaného pekáčku dáme půlku brambor. Osolíme je a okmínujeme. Na ně dáme žampiony. Posypeme půlkou strouhané nivy, dáme zbytek brambor, opět osolíme a okmínujeme. Na vše poskládáme horní stehýnka, která mírně osolíme a posypeme vegetou.

  3. Kuřecí z jednoho pekáčku zalijeme smetanou a pečeme dočervena. Stehýnka obrátíme a ještě pečeme. Potom posypeme zbývajícím sýrem a dopečeme.

  4. Před podáním posypeme kuřecí z jednoho pekáčku petrželkou kudrnkou. Kuřecí z jednoho pekáčku podáváme třeba s broskvovým kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!