Kuřecí vývar se zeleninou a zavářkou z čerstvých vajec recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 špetky sůl 0 ks celer 0 ks pórek 1 ks mrkev 1 ks petržel 200 g kuřecí maso 3 špetky mletý černý pepř drobení 4 ks vejce 80 g hrubá mouka
Postup Kuřecí vývar se zeleninou a zavářkou z čerstvých vajec recept
Postup přípravy receptu
-
Z kuřecího masa uděláme silný vývar. Několikrát jej přecedíme, dokud nebude čirý. Přes cedník doporučuji dát ještě plátýnko, lze použít i papírový ubrousek.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Do vývaru přidáme pokrájenou zeleninu a přivedeme k varu. Když je zelenina měkká, tak vývar ochutíme solí a pepřem.
Na pánvi si během varu zeleniny uděláme vaječnou zavářku. Na rozpálený olej nasypeme mouku a zalijeme vejcem. Mícháme stejně jako míchaná vejce, dokud není vejce hotové. Poté zavářku vsypeme do již ochucené polévky a 5 minut povaříme.
Kuřecí vývar se zeleninou a zavářkou z čerstvých vajec ihned podáváme jako velmi chutnou polévku.