Kuřecí vývar se zeleninou a zavářkou z čerstvých vajec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 špetky sůl
0 ks celer
0 ks pórek
1 ks mrkev
1 ks petržel
200 g kuřecí maso
3 špetky mletý černý pepř
drobení
4 ks vejce
80 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z kuřecího masa uděláme silný vývar. Několikrát jej přecedíme, dokud nebude čirý. Přes cedník doporučuji dát ještě plátýnko, lze použít i papírový ubrousek.

  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Do vývaru přidáme pokrájenou zeleninu a přivedeme k varu. Když je zelenina měkká, tak vývar ochutíme solí a pepřem.

  3. Na pánvi si během varu zeleniny uděláme vaječnou zavářku. Na rozpálený olej nasypeme mouku a zalijeme vejcem. Mícháme stejně jako míchaná vejce, dokud není vejce hotové. Poté zavářku vsypeme do již ochucené polévky a 5 minut povaříme.

  4. Kuřecí vývar se zeleninou a zavářkou z čerstvých vajec ihned podáváme jako velmi chutnou polévku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!