Tuňákové karbanátky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
vejce
strouhanka
strouhanka
1 ks cibule
1 ks chilli paprička
2 konzervy tuňák ve vlastní šťávě
hladká mouka
olej na smažení
200 - 300 g rybí filé (treska)
mletý černý pepř
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé omyjeme a uvaříme v páře, stačí 10 minut. Mezitím oloupeme cibuli a z tuňáka vymačkáme šťávu. Čerstvé bylinky nasekáme, stejně tak chilli papričku

  2. Cibuli a filé pomeleme, přimícháme tuňáka, vejce, dochutíme bylinkami, solí, pepřem a chilli papričkou. Vytvoříme směs na karbanátky - zahustíme strouhankou

  3. Ze směsi tvoříme malé kuličky, které trochu zploštíme, obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance

  4. Tuňákové karbanátky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme jako chuťovku nebo hlavní chod s brambory na jakýkoli způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!