Tuňákové karbanátky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
-
sůl
1 ks vejce
vejce
strouhanka
strouhanka
1 ks cibule
1 ks chilli paprička
2 konzervy tuňák ve vlastní šťávě
hladká mouka
olej na smažení
200 - 300 g rybí filé (treska)
mletý černý pepř
čerstvé bylinky
Postup Tuňákové karbanátky
Postup přípravy receptu
-
Rybí filé omyjeme a uvaříme v páře, stačí 10 minut. Mezitím oloupeme cibuli a z tuňáka vymačkáme šťávu. Čerstvé bylinky nasekáme, stejně tak chilli papričku
Cibuli a filé pomeleme, přimícháme tuňáka, vejce, dochutíme bylinkami, solí, pepřem a chilli papričkou. Vytvoříme směs na karbanátky - zahustíme strouhankou
Ze směsi tvoříme malé kuličky, které trochu zploštíme, obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance
Tuňákové karbanátky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme jako chuťovku nebo hlavní chod s brambory na jakýkoli způsob.