Tuňákové bochánky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 ks vejce
2 - 3 lžíce majonéza
1 lžička bazalka
2 konzervy tuňák v oleji
4 plátky gouda
1 balíček listové těsto
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Tuňáka slijeme z oleje a necháme důkladně okapat. Vsypeme obě konzervy do misky a vmícháme bazalku s majonézou. Dobře promícháme

  2. Listové těsto rozválíme a rozdělíme na 4 velké čtverce. Do každého dáme doprostřed čtvrtku tuňákové náplně a položíme plátek přeloženého sýra. Ze všech stran zabalíme a uděláme bochánek, okraje pevně zmáčkneme třeba vidličkou

  3. Tunákové bochánky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky

  4. V silně vyhřáté troubě tuňákové bochánky upečeme, až jsou zlatavé. Na talířku rozkrojíme a podáváme na večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!