Kuřecí stehýnka se švestkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
brambory
olivový olej
100 g anglická slanina
mletý černý pepř
10 ks malá cibulka
4 ks kuřecí nebo králičí stehno
omáčka
2 lžičky cukr
sůl
40 g máslo
1 lžíce rum
100 g povidla
100 ml červené víno
40 g hladká mouka
mletý bílý pepř
100 g sušené švestky
celá skořice
mletý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Do vyšší pánve nalijeme olej. Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Přidáme oloupané cibulky. Pokud jsou větší, rozkrojíme je na poloviny a ještě chvilku opékáme na mírném ohni. Poté podlijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka.

  2. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a překrojíme na půlky. Na jiné pánvi osmahneme anglickou slaninu nakrájenou proužky a pečeme dozlatova. V polovině opékání přidáme brambory. Hotovou směs dáme ještě k horkému masu s cibulkou a promícháme.

  3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vínem a šleháme dohladka. Přidáme povidla, kousek skořice, špetku zázvoru, sušené švestky, popřípadě trochu vody a povaříme. Hotovou švestkovou omáčku ještě dochutíme rumem a cukrem.

  4. Kuřecí stehýnka se švestkovou omáčkou podáváme k masu a bramborám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!