Vepřová roláda se švestkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
10 - 15 ks švestky
50 ml bílé víno
1 kg vepřová kýta
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vhodný kus vepřové kýty omyjeme, osušíme a upravíme na plát masa. Švestky omyjeme a vypeckujeme

  2. Plát masa naklepeme a poklademe švestkami. Maso svineme do rolády, ovineme potravinářskou nití, osolíme a opepříme. Vepřovou roládu se švestkami ze všech stran zprudka opečeme, podlijeme vývarem a vínem. Pečeme zakryté ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou

  3. Upečenou vepřovou roládu zbavíme nití a nakrájíme na plátky. Podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!