Vepřová roláda se švestkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar 10 - 15 ks švestky 50 ml bílé víno 1 kg vepřová kýta mletý černý pepř
Postup Vepřová roláda se švestkami
Postup přípravy receptu
-
Vhodný kus vepřové kýty omyjeme, osušíme a upravíme na plát masa. Švestky omyjeme a vypeckujeme
Plát masa naklepeme a poklademe švestkami. Maso svineme do rolády, ovineme potravinářskou nití, osolíme a opepříme. Vepřovou roládu se švestkami ze všech stran zprudka opečeme, podlijeme vývarem a vínem. Pečeme zakryté ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou
Upečenou vepřovou roládu zbavíme nití a nakrájíme na plátky. Podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.