Vepřová roláda se špenátem a sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
3 lžíce olej
sůl
150 g sýr
250 g listový špenát
800 g vepřové maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci oleje orestujeme listový špenát, osolíme jej, opepříme a přidáme rozetřený česnek. Špenát vyjmeme z pánve a necháme vychladnout. Sýr si nakrájíme na drobné kousky. Zkoušela jsem cihlu, mozzarelu i nivu

  2. Vepřové maso, nejlépe špalík vykostěné kotlety, nařízneme tak, že si uděláme kapsu. Maso osolíme, opepříme a naplníme směsí špenátu a sýra. Nakonec kapsu zašijeme nebo spíchneme jehlou

  3. Naplněnou kapsu osmahneme ze všech stran na zbylém oleji, aby se maso zatáhlo, potom podlijeme a pečeme v troubě doměkka

  4. Vepřovou roládu se špenátem a sýrem podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!