Kynuté broskvové knedlíky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

500 g broskve
sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
strouhanka
350 ml mléko
15 g droždí
cukr krupice
cukr moučka
500 g polohrubá mouka
měkký tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Do 100 ml vlažného mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce sůl, rozpuštěné máslo, kvásek, zbytek mléka a zaděláme vláčné těsto. Důkladně propracujeme a necháme na teplém místě vykynout

  2. Vál posypeme moukou a lžící vykrajujeme kousky. Do každého dáme kousek broskve a pečlivě zabalíme a necháme ještě asi 12 minut kynout

  3. Kynuté broskvové knedlíky vaříme v osolené vodě 5 minut pod pokličkou a 5 minut bez ní. Uvařené knedlíky propícháme vidličkou

  4. Ještě teplé kynuté broskvové knedlíky polijeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem, tvarohem, zakysanou smetanou, strouhankou. Když máme domácí pekárnu, můžeme těsto zadělat v ní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!