Kynuté broskvové knedlíky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 500 g broskve sůl 1 ks vejce 1 lžíce máslo strouhanka 350 ml mléko 15 g droždí cukr krupice cukr moučka 500 g polohrubá mouka měkký tvaroh
Postup Kynuté broskvové knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Do 100 ml vlažného mléka nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme mouku, vejce sůl, rozpuštěné máslo, kvásek, zbytek mléka a zaděláme vláčné těsto. Důkladně propracujeme a necháme na teplém místě vykynout
Vál posypeme moukou a lžící vykrajujeme kousky. Do každého dáme kousek broskve a pečlivě zabalíme a necháme ještě asi 12 minut kynout
Kynuté broskvové knedlíky vaříme v osolené vodě 5 minut pod pokličkou a 5 minut bez ní. Uvařené knedlíky propícháme vidličkou
Ještě teplé kynuté broskvové knedlíky polijeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem, tvarohem, zakysanou smetanou, strouhankou. Když máme domácí pekárnu, můžeme těsto zadělat v ní.