Kuřecí stehna v pomalém hrnci recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžičky sůl
máslo
3 ks brambory
2 ks cibule
2 lžíce hořčice
1 ks cuketa
rozmarýn
2 ks mrkev
2 lžíce med
grilovací koření
2 ks kuřecí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a rozprostřeme na dno hrnce. Kuřecí stehna omyjeme a namarinujeme (potřeme směsí medu, hořčice a koření). Stehna položíme do středu hrnce a začneme obkládat zeleninou nakrájenou na plátky. Ke stěnám hrnce naskládáme brambory, které potřebují největší teplo. Zeleninu seshora mírně osolíme, můžeme trochu posypat i kořením. Mezi kuřecí prsa vložíme přepůlený stroužek česneku, kousek másla a větvičku rozmarýnu

  2. Vše podlijeme trochou vody a vaříme v pomalém hrnci na nižší stupeň 5,5 hodiny

  3. Kuřecí stehna v pomalém hrnci podáváme jako hlavní chod, ke kterému již není nic dalšího potřeba

  4. Tip: Pokud chcete na kuřeti křupavou kůrčičku, zapečte po uvaření celou směs v troubě. (180 °C, 20-30 minut). Pokud nemáte rádi příliš měkkou cuketu, přidejte ji do hrnce později (nejméně na 1,5 hodiny). Pokud maso pustí příliš šťávy, můžete ji zmrazit a používat jako bujon, lze toho docílit i tak, že směs více podlijete.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!