Kachní prsa s těstovinami a malinami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo petrželka 50 g mrkev 4 lžíce med 50 g šalotka 1 hrnek maliny maliny pepř 1 lžíce olivový olej 1/4 hrnku hladká mouka 150 ml masový vývar 1 lžíce citronová šťáva 4 ks kachní prsa 1 lžíce worchesterová omáčka 400 g linguine
Postup Kachní prsa s těstovinami a malinami
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa očistíme a do kůže uděláme nožem mělké zářezy. Maso osolíme a opečeme na pánvi na másle dozlatova
Přidáme mrkev, šalotku, citronovou šťávu a polovinu masového vývaru, přikryjeme pokličkou a asi 40 minut dusíme. Vmícháme polovinu medu a polovinu malin. Potom vmícháme polovinu mouky a povalíme 3 minuty. Přidáme pepř a worcesterskou omáčku
Maso podlijeme zbývajícím vývarem a zhruba 1 minutu povaříme, potom do omáčky vmícháme zbytek medu, malin a mouky. Povaříme další 3 minuty
Maso odložíme na talíř a udržujeme teplé. Omáčku za občasného
zamíchání ještě chvíli vaříme
Ve velkém hrnci uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem linguine (dlouhé širší nudle). Scedíme je a rozdělíme na talíře
Kachní prsa podélně nakrájíme na plátky silné asi 112 centimetru. Na těstoviny nalijeme trochu omáčky a upravíme plátky masa do tvaru vějíře. Obložíme malinami a petrželkou a podáváme
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny