Kachní prsa s těstovinami a malinami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
petrželka
50 g mrkev
4 lžíce med
50 g šalotka
1 hrnek maliny
maliny
pepř
1 lžíce olivový olej
1/4 hrnku hladká mouka
150 ml masový vývar
1 lžíce citronová šťáva
4 ks kachní prsa
1 lžíce worchesterová omáčka
400 g linguine

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa očistíme a do kůže uděláme nožem mělké zářezy. Maso osolíme a opečeme na pánvi na másle dozlatova

  2. Přidáme mrkev, šalotku, citronovou šťávu a polovinu masového vývaru, přikryjeme pokličkou a asi 40 minut dusíme. Vmícháme polovinu medu a polovinu malin. Potom vmícháme polovinu mouky a povalíme 3 minuty. Přidáme pepř a worcesterskou omáčku

  3. Maso podlijeme zbývajícím vývarem a zhruba 1 minutu povaříme, potom do omáčky vmícháme zbytek medu, malin a mouky. Povaříme další 3 minuty

  4. Maso odložíme na talíř a udržujeme teplé. Omáčku za občasného

  5. zamíchání ještě chvíli vaříme

  6. Ve velkém hrnci uvaříme v mírně osolené vodě s olivovým olejem linguine (dlouhé širší nudle). Scedíme je a rozdělíme na talíře

  7. Kachní prsa podélně nakrájíme na plátky silné asi 112 centimetru. Na těstoviny nalijeme trochu omáčky a upravíme plátky masa do tvaru vějíře. Obložíme malinami a petrželkou a podáváme

  8. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!