Kuřecí stehna s nádivkou pečenou bokem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
-
100 g hrášek
olej
sůl
2 ks vejce
petrželka
2 dl mléko
2 ks cibule
100 g kukuřice
grilovací koření
100 g anglická slanina
1 ks jarní cibulka
1 plechovka sterilované žampiony
2 ks kuřecí stehno
3 ks včerejší houska
Postup Kuřecí stehna s nádivkou pečenou bokem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna osolíme, okořeníme kmínem a směsí grilovacího koření na kuře, přidáme cibuli a podlijeme vodou. Kuře pečeme zakryté asi 40 - 50 minut v troubě předehřáté na 220 °C
Starší housku (například celozrnná kaiserka a dvě rajčatové ciabaty) nakrájíme na kostičky. Směs doplní každý podle chuti - třeba hrášek, kukuřice, petrželka, jarní cibulka, žampiony, nakrájený špek, salám nebo anglická slanina
Oddělíme žloutky od bílků, žloutky přidáme do nakrájených housek a zalijeme asi 2 dl mléka. Housky necháme nasáknout a promícháme. Z bílků vyšleháme sníh, který poté lehce vmícháme do nádivky
Misku na pečení vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Směs pak vyklopíme do zapékací misky. Nádivku pečeme společně s kuřecími stehny asi 60 minut. Na konci stehna odklopíme, aby se vypekla křupavá kůžička
Kuřecí stehna s nádivkou pečenou bokem můžeme podávat s brambory, ale není to potřeba, protože sama nádivka poslouží jako příloha.