Kuřecí stehna po thajsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
3 ks cibule
0 ks pomeranč
1 kg kuřecí spodní stehno
1 plechovka kokosové mléko
3 lžíce thajská kari pasta
podle chuti
sůl
citronová šťáva
kuřecí bujon
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme kuřecí stehna a vyjmeme je.

  2. Nakrájenou cibuli a česnek osmažíme na stejné pánvi dozlatova. Přidáme thajskou kari pastu, 3/4 plechovky kokosového mléka a zamícháme. Vložíme zpět stehna a kousek pomeranče, aby jídlo dostalo nasládlou chuť. Na mírném plameni dusíme tak dlouho, dokud maso nezměkne.

  3. Pak přidáme zbylé kokosové mléko, kuřecí bujon, zakápneme citronovou šťávou a osolíme. Již jen krátce provaříme.

  4. Kuřecí stehna po thajsku posypeme koriandrem, doplníme rýží a ihned podáváme. Množství kari pasty si můžeme upravit podle toho, jak máme rádi ostrá jídla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!