Krevety s paprikami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce zázvor
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
8 ks jarní cibulka
1,75 hrnek cukrový hrášek
2 lžíce kukuřičný olej
4 lžíce čínské rýžové víno
450 g syrové vyloupané krevety

Postup přípravy receptu

  1. Krevety vyloupeme a zbavíme žilek. Čerstvý zázvor nastrouháme, česnek prolisujeme

  2. Jarní cibulky seřízneme na obou koncích a nakrájíme nadrobno. Papriky rozřízneme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky

  3. V předehřátém woku nebo na hluboké pánvi rozehřejeme arašídový olej. Přidáme jarní cibulky, česnek, zázvor a papriky a opékáme je za stálého míchání na středně silném až silném ohni 4 minuty

  4. Přidáme lusky cukrového hrášku a krevety a opékáme je 4 minuty, až krevety změní barvu. Nakonec vmícháme čínské rýžové víno, pokrm rozdělíme na nahřáté talíře a podáváme

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!