Krevety v trojobalu s kari recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky cukr
2 stroužky česnek
1 špetka sůl
20 g strouhanka
10 g mouka
2 balíčky rýže
4 lžičky kari
15 ks krevety
2 ks vajíčka
1 díl majoneza

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve očistíme krevety - cca 15 kousků a zbavíme je tvrdé slupky. (Je nutné, aby byly trochu větší a čerstvé). Poté si připravíme směs na trojobal. Vše téměř stejné jako na obalování řízku jen v tom smyslu, že do vajíčka přidáme 2 stroužky rozmačkaného česneku a do strouhanky zamícháme 2 lžíce kari koření. Poté každou krevetu obalíme zvlášť a osmažíme na rozpálené pánvi

  2. Poté si uvaříme rýži - vložíme do vařící vody na cca 15 min, do které přidáme hřebíček, 2 lžičky kari koření, špetku soli a také 2 lžičky cukru, aby měla rýže trochu neobvyklou chuť

  3. Hotové obalené krevety rozdělíme na talíř a můžeme podávat například s česnekovo-majonézovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!