Kuřecí stehna po falcku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
100 ml bílé víno
mletý pepř
4 ks kuřecí stehna
příloha
sůl
1 lžíce máslo
2 ks cibule
5 kuliček jalovec
2 lístky bobkový list
mletý pepř
800 g kysané zelí
5 kuliček celý černý pepř
100 ml rulandské víno
omáčka
1 lžička solamyl
125 ml kuřecí vývar
na obalení
2 ks žloutek
2 lžíce polotučná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna osolíme a opepříme. Pro rychlejší přípravu je můžeme v kloubu rozdělit. Stehýnka důkladně obalíme ve směsi žloutků a hořčice.

  2. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.

  3. Rozpálíme olej a obalené kousky kuřete opečeme ze všech stran. Přidáme cibuli a krátce ji osmahneme. Stehýnka podlijeme vínem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 50 minut. Několikrát během pečení stehýnka otočíme.

  4. Cibule oloupeme a nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme máslo a cibule orestujeme. Přidáme kysané zelí, zalijeme vínem, okořeníme a za občasného promíchání dusíme asi 40 minut.

  5. Kuřecí stehýnka vyjmeme z pekáče a udržujeme je teplá. Do výpeku přilijeme vývar a uvedeme do varu. Solamyl rozmícháme s troškou vody, zahustíme jím omáčku a provaříme.

  6. Stehýnka i zelí rozdělíme na talíře. Stehýnka přelijeme omáčkou. Jako přílohu ke kuřecím stehýnkům po falcku podáváme bramborové knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!