Kuřecí stehna po falcku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 1 ks cibule 100 ml bílé víno mletý pepř 4 ks kuřecí stehna příloha sůl 1 lžíce máslo 2 ks cibule 5 kuliček jalovec 2 lístky bobkový list mletý pepř 800 g kysané zelí 5 kuliček celý černý pepř 100 ml rulandské víno omáčka 1 lžička solamyl 125 ml kuřecí vývar na obalení 2 ks žloutek 2 lžíce polotučná hořčice
Postup Kuřecí stehna po falcku recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna osolíme a opepříme. Pro rychlejší přípravu je můžeme v kloubu rozdělit. Stehýnka důkladně obalíme ve směsi žloutků a hořčice.
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme.
Rozpálíme olej a obalené kousky kuřete opečeme ze všech stran. Přidáme cibuli a krátce ji osmahneme. Stehýnka podlijeme vínem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 50 minut. Několikrát během pečení stehýnka otočíme.
Cibule oloupeme a nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme máslo a cibule orestujeme. Přidáme kysané zelí, zalijeme vínem, okořeníme a za občasného promíchání dusíme asi 40 minut.
Kuřecí stehýnka vyjmeme z pekáče a udržujeme je teplá. Do výpeku přilijeme vývar a uvedeme do varu. Solamyl rozmícháme s troškou vody, zahustíme jím omáčku a provaříme.
Stehýnka i zelí rozdělíme na talíře. Stehýnka přelijeme omáčkou. Jako přílohu ke kuřecím stehýnkům po falcku podáváme bramborové knedlíky.