Kuřecí stehna pana uzenáře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
0 l vývar
10 dkg šunka
10 dkg cibule
1 ks klobása
3 lžíce hladká mouka
3 lžíce rajský protlak
2 lžičky mletá sladká paprika
1 kg kuřecí stehno
5 kuliček celé nové koření
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna prošpikujeme slaninou i šunkou nakrájenou na malé klínky. Stehna prudce opečeme na oleji a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, kterou dozlatova opečeme.

  2. Pak přidáme rajčatový protlak, mletou papriku a chvilku restujeme. Zalijeme půlkou vývaru, přidáme nové koření a dusíme doměkka. Pak stehna vyjmeme. Do základu přidáme pepř a sůl. Zaprášíme hladkou moukou a pomalu přilijeme zbytek vývaru. Omáčku ještě povaříme a přecedíme. Nakonec pokrájíme klobásku na kolečka a vložíme do hotové omáčky.

  3. Kuřecí stehna pana uzenáře podáváme s bramborovými nebo houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!