Kuřecí steak s hermelínem a nivou na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 kapek olej
sůl
1 ks paprika
120 ml smetana
10 g niva
10 g hermelín
1 ks rukola
1 ks ledový salát
mletý černý pepř
2 ks kuřecí steak

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme si pěkné kuřecí steaky a trošku naklepeme, aby se lépe propekly. Nakrájíme si na plátky hermelín a nivu. Rozehřejeme pánev, na kterou nalijeme olej. Po chvilce začneme kuřecí steak opékat

  2. Mezitím si můžeme připravit přílohu. Nakrájíme na delší plátky ledový salát, rukolu a papriku (popřípadě rajče, okurek - podle toho, co má každý rád). Vše smícháme, osolíme, opepříme a zakapeme olivovým olejem

  3. Až masíčko začne být trochu opečené, přidáme do pánve smetanu. Masíčko v ní zjemní a dodá smetanovou chuť. Cca po 4 minutách položíme na masíčko plátek hermelínu a plátek nivy. Pěkně se rozteče

  4. Kuřecí steaky s hermelínem a nivou na smetaně můžeme podávat. Jsou dobré samotné jen se salátem, ale i s hranolky nebo americkými bramborami

  5. Recept počítá s porcí pro 2 osoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!