Pudinkové řezy se skořicí recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

5 lžic cukr
20 dkg cukr
1 dl olej
4 ks vejce
1 l mléko
1 ks šlehačka
1 ks prášek do pečiva
2 ks vanilkový cukr
20 dkg hladká mouka
2 ks zakysaná smetana
3 ks vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Recept na Pudinkové řezy se skořicí

  2. Těsto: 4 vejce, 20dkg cukru krupice. 20dkg hl. mouky, 1 prášek do pečiva, 1 dcl oleje. Celá vejce ušleháme s cukrem, potom přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Vylijeme na vyšší plech vyložený pečicím papírem. Uvaříme puding: 1 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 5 PL cukru. Ještě horký pudink nalijeme cik cak na těsto, srovnáme stěrkou a teprve nyní dáme vše péci na cca 20-25 minut na 180°C

  3. Na upečený jen lehce zchladlý moučník navrstvíme 2 zakysané smetany smíchané se 2 vanilkovými cukry. Po vychladnutí jsem potřela 1 ušlehanou šlehačkou Dr. Oetker z prášku, ozdobila vidličkou a posypala přes sítko skořicí. Před podávám je možné dozdobit na šlehačku ovocem (můžeme použít čerstvé jahody a bude to vynikající).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!