Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 4 ks vejce 650 ml mléko 1 ks šlehačka 200 g cukr krupice 200 g polohrubá mouka 4 lžíce horká voda 250 g měkký tvaroh strouhaná čokoláda 1 ks ztužovač do šlehačky sádlo na vymazání mouka na vysypání 4 ks kompotované broskve 2 ks vanilkový pudinkový prášek 250 g máslo (Zlatá Haná)
Postup Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme vejce s cukrem a horkou vodou, pak postupně přidáváme prosátou mouku
Plech vymažeme tukem (používám sádlo) a vysypeme hrubou moukou. Pečeme na 200 °C asi 10 - 15 minut
Mezitím z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink. V míse našleháme máslo, přidáme tvaroh a vanilkový cukr a došleháme, postupně přidáváme pudink. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájené broskve
Směsí potřeme vychladlý piškot, nahoře piškot s pudinkem ještě potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem. Vršek pudinkových řezů s broskvemi a šlehačkou posypeme strouhanou čokoládou
Vychlazené pudinkové řezy nakrájíme na kostky a podáváme.