Pudinkové řezy s broskvemi a šlehačkou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 ks vejce
650 ml mléko
1 ks šlehačka
200 g cukr krupice
200 g polohrubá mouka
4 lžíce horká voda
250 g měkký tvaroh
strouhaná čokoláda
1 ks ztužovač do šlehačky
sádlo na vymazání
mouka na vysypání
4 ks kompotované broskve
2 ks vanilkový pudinkový prášek
250 g máslo (Zlatá Haná)

Postup přípravy receptu

  1. Ušleháme vejce s cukrem a horkou vodou, pak postupně přidáváme prosátou mouku

  2. Plech vymažeme tukem (používám sádlo) a vysypeme hrubou moukou. Pečeme na 200 °C asi 10 - 15 minut

  3. Mezitím z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink. V míse našleháme máslo, přidáme tvaroh a vanilkový cukr a došleháme, postupně přidáváme pudink. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájené broskve

  4. Směsí potřeme vychladlý piškot, nahoře piškot s pudinkem ještě potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem. Vršek pudinkových řezů s broskvemi a šlehačkou posypeme strouhanou čokoládou

  5. Vychlazené pudinkové řezy nakrájíme na kostky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!