Pudinkové řezy s jablky a zakysanou smetanou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 ml olej
5 ks vejce
2 lžíce kakao
1 l mléko
750 g jablko
250 g cukr krupice
3 lžíce cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
2 kelímky zakysaná smetana
250 g polohrubá mouka
100 ml horká voda
0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva
granko
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme horkou vodu, polohrubou mouku dobře smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, olej a nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků

  2. Dvě třetiny těsta nalijeme na větší plech vyložený pečícím papírem, do zbylé třetiny těsta přidáme kakao, nalijeme na světlé těsto a posypeme nahrubo nastrouhanými jablky. Pudink připravíme podle návodu na balení, jenom dáme o něco méně cukru, aby nebyly řezy přeslazené

  3. Vše polijeme ještě horkým pudinkem a pečeme asi 30 minut při 160 °C. Ještě teplý upečený koláč polijeme zakysanou smetanou, kterou jsme smíchali s vanilkovým cukrem a lehce posypeme grankem nebo hořkým kakaem. Zchladlý koláč dáme dobře vychladit do lednice alespoň na 2 hodiny

  4. Pudinkové řezy s jablky a zakysanou smetanou podáváme jako vláčný moučník ke kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!