Kuřecí specialita recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 lžíce olej
1 lžíce máslo
1 lžička skořice
1 ks cibule
4 ks jablko
1 lžíce vegeta
2 lžíce bílé víno
4 ks kuřecí prsa
4 lžíce sójová omáčka
1 lžička drcený kmín
1-2 špetky mletý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa na okrajích nakrojíme, jemně naklepeme a potřeme asi 2 lžícemi sójové omáčky. Pak je necháme hodinku odležet. Mezitím oloupeme jablka a nakrájíme je na tenké měsíčky. Cibuli a česnek nadrobno pokrájíme.

  2. Uleželé kuřecí zprudka opečeme na rozpáleném oleji a vyndáme na talíř. Do výpeku vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme jablka a maso, okořeníme kmínem, zázvorem, skořicí, dáme vegetu podle chuti a vše zalijeme vínem. Na mírném ohni dusíme směs 30 minut. Podle potřeby můžeme trochu podlít vodou. Před koncem dušení přidáme zbytek sójové omáčky a máslo.

  3. Kuřecí specialitu podáváme s hranolky, rýží nebo bramborovou kaší. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!