Krevetky zapečené v sýru recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 sůl
3 ks vejce
1 dl víno bílé
olej olivový
400 g krevety loupané
1 ks citrón
300 g sýr Eidam 40%
1 lžíce petrželka sekaná

Postup přípravy receptu

  1. Loupané krevety osolíme a zakapeme šťávou z citrónu

  2. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Jemně usekáme asi 1 lžíci zelené petrželky. Sýr nastrouháme

  3. Na olivovém oleji orestujeme krevety, česnek, přidáme petřzelku a zalijeme 1 dl bílého vína. Necháme vydusit

  4. Do nastrouhaného sýru vmícháme vejce a prochladlé ochucené krevetky

  5. Zapékací misky vytřeme olejem, naplníme směsí krevet a sýru a v předehřáté troubě na 220 stupňů C, prudce zapékáme, až sýr zezlátne

  6. Podáváme s majonézou, kečupem a ledovým salátem. Jako příkrm jsou vhodné tousty, nebo bílé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!