Krevetová polévka Bisque recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

česnek
sůl
máslo
0,5 ks cibule
1 dl smetana
tymián
1 dl voda
1 ks pórek
1 ks mrkev
krevety
brandy
3 ks chilli papričky
estragon
1 ks bobkový list
olivový olej
rostlinný olej
portské víno
1 ks řapíkatý celer
mletý černý pepř
5 ks cherry rajčátka
ořechový olej
arašídový olej
4 lžíce drcená rajčata
bílá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Velké krevety oloupeme a skořápky si připravíme do misky. V kastrolu rozehřejeme kapku olivového, arašídového a ořechového oleje. Orestujeme nakrájený řapíkatý celer, pórek a stroužek česneku. Pak přidáme nakrájenou mrkev a půlku cibule

  2. Když je zelenina orestovaná, přisypeme rozpůlená rajčátka a skořápky z krevet. Zakápneme kvalitní Brandy a portským vínem a přilijeme drcená rajčata. Aby byla polévka mírně pikantní, ochutíme ji chilli papričkami a pak snítkou estragonu, tymiánu a jedním bobkovým listem. Když se tekutina odpaří, polévku zaprášíme bílou moukou, přilijeme vodu, osolíme a opepříme

  3. Necháme povařit asi 40 minut. Potom přilijeme smetanu a polévku procedíme. Přidáme kousek čerstvého másla a mírně promixujeme

  4. Krevetovou polévku Bisque můžeme ihned podávat

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!