Krevetová tempura recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 ks vejce
krevety
škrob
led
rostlinný olej
bílá ředkev
miso pasta
tempurová mouka
sójová pasta

Postup přípravy receptu

  1. V malém kastrůlku přivedeme vodu k varu, necháme v ní povařit lžíci miso pasty, promícháme, přidáme trochu sójové omáčky a odstavíme

  2. Ve woku necháme rozehřát olej a mezitím si připravíme těstíčko: v misce rozšleháme vejce, přidáme lžičku škrobu, mouku a na závěr rozdrcený led. Krevety očistíme, nakrojíme na několika místech a osolíme

  3. Obalíme v těstíčku a jen na pár vteřin osmažíme v oleji. Krevety necháme okapat na papírovém ubrousku, pak je přendáme na talíř

  4. Krevetovou tempuru podáváme s omáčkou a nastrouhanou bílou ředkví

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!