Kuřecí salát s řapíkatým celerem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 svazek petrželka
1 ks cibule
100 g majonéza
300 g zakysaná smetana
500 g kuřecí maso
1 ks řapíkatý celer
200 ml tmavý ocet balzamico
podle chuti
cukr
sůl
kurkuma
kari koření
chilli koření
kayenský pepř
mletý černý pepř
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostky 1,5 cm velké a krátce je osmahneme na oleji. Zalijeme částí vinného octu, podusíme a necháme vychladnout. Poté přilijeme zbytek octu a necháme marinovat (klidně přes noc).

  2. Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na kousky velké asi 1,5 cm. Svěží nať můžeme nechat až na finální dozdobení. Oloupanou cibuli nastrouháme nebo nakrájíme na velmi jemno, přidáme sůl, cukr, koření podle chuti a petržel. Přimícháme zakysanou smetanu a dochutíme. Nakonec vmícháme majonézu, přidáme celer a kuřecí maso.

  3. Kuřecí salát s řapíkatým celerem podáváme jako chutný pokrm k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!