Kuřecí salát s řapíkatým celerem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 svazek petrželka 1 ks cibule 100 g majonéza 300 g zakysaná smetana 500 g kuřecí maso 1 ks řapíkatý celer 200 ml tmavý ocet balzamico podle chuti cukr sůl kurkuma kari koření chilli koření kayenský pepř mletý černý pepř podle potřeby olivový olej
Postup Kuřecí salát s řapíkatým celerem recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kostky 1,5 cm velké a krátce je osmahneme na oleji. Zalijeme částí vinného octu, podusíme a necháme vychladnout. Poté přilijeme zbytek octu a necháme marinovat (klidně přes noc).
Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme na kousky velké asi 1,5 cm. Svěží nať můžeme nechat až na finální dozdobení. Oloupanou cibuli nastrouháme nebo nakrájíme na velmi jemno, přidáme sůl, cukr, koření podle chuti a petržel. Přimícháme zakysanou smetanu a dochutíme. Nakonec vmícháme majonézu, přidáme celer a kuřecí maso.
Kuřecí salát s řapíkatým celerem podáváme jako chutný pokrm k různým příležitostem.