Smetanové brambory s cibulkou recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- sůl 1 plátek máslo 1 - 2 ks velká cibule 3 - 5 lžic zakysaná smetana čerstvá petrželka 1 kg nové brambory kadeřavá petrželka slanina vcelku olivový olej nebo máslo na smažení
Postup Smetanové brambory s cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kostky, vhodíme do osolené vody a vaříme doměkka. Z uvařených brambor slijeme veškerou vodu a necháme je v hrnci trochu vychladnout
Během přípravy brambor si oloupeme a nadrobno nasekáme cibuli a na rozehřáté pánvi s množstvím oleje nebo másla ji dozlatova osmahneme. Kdo má rád, přidá i na drobné kostičky nakrájenou slaninu, která tuk z části nahradí, ale vegetariáni zůstanou pouze u cibule. Osmahnutou cibulku odstavíme
Brambory rozšťoucháme, podle chuti ještě dosolíme, přidáme cibulku a čerstvé bylinky, které jsme si předem nasekali. Přimícháme pár lžic zakysané smetany a plátek másla. Ihned promícháme
Brambory s cibulkou podáváme jako přílohu k přírodně připraveným řízkům, nejlépe z kuřecího. Jsou vhodné i k pokrmům z ryb. Při servírování zdobíme snítkou kadeřavé petrželky.