Smetanové brambory s cibulkou recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

sůl
1 plátek máslo
1 - 2 ks velká cibule
3 - 5 lžic zakysaná smetana
čerstvá petrželka
1 kg nové brambory
kadeřavá petrželka
slanina vcelku
olivový olej nebo máslo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kostky, vhodíme do osolené vody a vaříme doměkka. Z uvařených brambor slijeme veškerou vodu a necháme je v hrnci trochu vychladnout

  2. Během přípravy brambor si oloupeme a nadrobno nasekáme cibuli a na rozehřáté pánvi s množstvím oleje nebo másla ji dozlatova osmahneme. Kdo má rád, přidá i na drobné kostičky nakrájenou slaninu, která tuk z části nahradí, ale vegetariáni zůstanou pouze u cibule. Osmahnutou cibulku odstavíme

  3. Brambory rozšťoucháme, podle chuti ještě dosolíme, přidáme cibulku a čerstvé bylinky, které jsme si předem nasekali. Přimícháme pár lžic zakysané smetany a plátek másla. Ihned promícháme

  4. Brambory s cibulkou podáváme jako přílohu k přírodně připraveným řízkům, nejlépe z kuřecího. Jsou vhodné i k pokrmům z ryb. Při servírování zdobíme snítkou kadeřavé petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!