Kuřecí rizoto se špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
1 l voda
1 hrnek rýže
10 dkg špenát
1 ks kuřecí stehno
na ozdobu
1 hrst parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno, případně nožem utřeme. Parmazán nastrouháme na jemném struhadle. V hrnci na kousku sádla osmahneme osolené kuřecí stehno, poté jej zalijeme vodou a uvaříme doměkka.

  2. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme rýži, česnek a řádně osmahneme. Dále přidáme vývar ze stehna a za občasného míchání vaříme 15 minut. Ke konci vaření přidáme maso obrané ze stehna a pokrájené na větší kusy. Kdo má rád, může přidat i s kůží. Nakonec přidáme čerstvý (mražený listový špenát) a po prohřátí odstavíme z plotny.

  3. Kuřecí rizoto se špenátem okamžitě podáváme posypané strouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!