Kuřecí rizoto s kukuřicí a hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
3 - 4 balíčky rýže
eidam
mletý pepř
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 konzerva sterilovaný hrášek
červená řepa
mletá sladká paprika
2 ks kuřecí stehno

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme rýži ve slané vodě podle návodu na obalu. Zatím si uvaříme kuřecí stehna také ve slané vodě

  2. Z uvařených stehen obereme maso a nakrájíme ho na malé kousky, které osolíme a opepříme

  3. Poté dáme kuřecí kousky na pánev s olejem a orestujeme. Přidáme sladkou papriku, opět sůl a pepř podle chuti. Nakonec přidáme směs kukuřice a hrášku

  4. Uvařenou rýži promícháme se směsí kuřecích kousků a zeleniny

  5. Kuřecí rizoto s kukuřicí a hráškem můžeme posypat strouhaným eidamem či nivou. Popřípadě doplnit okurkou či červenou řepou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!