Kuřecí řízky na žampionech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžíce máslo
200 ml mléko
2 lžíce hořčice
250 g žampiony
800 g kuřecí řízky
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v rozšlehaných vejcích. Osmažíme je na rozpáleném oleji a odložíme do tepla.

  2. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a na lžíci másla podusíme doměkka. Na pekáč rozložíme opečené řízky, na každý řízek dáme kopičku podušených žampiónů, plátek šunky a plátek tvrdého sýra. V mléce rozšleháme hořčici a zalijeme jím řízky. Kuřecí řízky na žampionech dáme do rozehřáté trouby a necháme zapéct.

  3. Kuřecí řízky na žampionech podáváme s rýži, nebo opékanými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!