Italský rajčatový krém s bazalkou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
30 g máslo
pepř
1 lžíce hnědý cukr
1 ks červená cibule
1 hrst lístky bazalky
3 lžíce extra panenský olivový olej
350 ml kuřecí nebo zeleninový vývar
1 ks čerstvé rajče
500 g rajčatové pyré Valfrutta

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpustíme máslo s olejem a opečeme na něm najemno nasekanou cibuli, později přidáme i česnek

  2. Na tento základ vlijeme pyré, vývar a přidáme cukr. Dochutíme a povaříme asi 10 minut. Nakonec polévku rozmixujeme dohladka

  3. Čerstvé rajče rozkrojíme na čtvrtky, vydlabeme semínka a seřízneme slupku. Filety z dužiny pokrájíme na proužky a vložíme spolu s bazalkou jako dekoraci do talířů s polévkou

  4. Partnerem receptu je Valfrutta


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!