Italský rajčatový krém s bazalkou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 30 g máslo pepř 1 lžíce hnědý cukr 1 ks červená cibule 1 hrst lístky bazalky 3 lžíce extra panenský olivový olej 350 ml kuřecí nebo zeleninový vývar 1 ks čerstvé rajče 500 g rajčatové pyré Valfrutta
Postup Italský rajčatový krém s bazalkou
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpustíme máslo s olejem a opečeme na něm najemno nasekanou cibuli, později přidáme i česnek
Na tento základ vlijeme pyré, vývar a přidáme cukr. Dochutíme a povaříme asi 10 minut. Nakonec polévku rozmixujeme dohladka
Čerstvé rajče rozkrojíme na čtvrtky, vydlabeme semínka a seřízneme slupku. Filety z dužiny pokrájíme na proužky a vložíme spolu s bazalkou jako dekoraci do talířů s polévkou
Partnerem receptu je Valfrutta