Italský závin recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 ks žloutek 1 ks cibule 2 ks rajče 2 lžíce kečup 0,5 ks listové těsto 10 dkg anglická slanina 1 ks zelená paprika 15 dkg kuřecí maso 15 dkg tvrdý sýr
Postup Italský závin
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Rajčata a papriky nakrájíme nadrobno. Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Sýr (například eidam) nastrouháme na jemném struhadle
Půlku listového těsta vyválíme do tvaru obdélníku, potřeme kečupem, posypeme pizza kořením a přidáme plátky anglické slaniny. Slaninu posypeme cibulí nakrájenou na půl kolečka. Nadrobno nakrájená rajčata, papriku a kousky ochuceného kuřecího masa položíme na cibuli a zasypeme strouhaným tvrdým sýrem
Svineme do závinu, který potřeme rozšlehaným žloutkem. Italský závin dáme na pečící papír a na plech. Pečeme v troubě při teplotě 160 °C asi 40 minut
Italský závin podáváme nakrájený na plátky jako výbornou chuťovku.