Italský závin recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 ks žloutek
1 ks cibule
2 ks rajče
2 lžíce kečup
0,5 ks listové těsto
10 dkg anglická slanina
1 ks zelená paprika
15 dkg kuřecí maso
15 dkg tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Rajčata a papriky nakrájíme nadrobno. Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Sýr (například eidam) nastrouháme na jemném struhadle

  2. Půlku listového těsta vyválíme do tvaru obdélníku, potřeme kečupem, posypeme pizza kořením a přidáme plátky anglické slaniny. Slaninu posypeme cibulí nakrájenou na půl kolečka. Nadrobno nakrájená rajčata, papriku a kousky ochuceného kuřecího masa položíme na cibuli a zasypeme strouhaným tvrdým sýrem

  3. Svineme do závinu, který potřeme rozšlehaným žloutkem. Italský závin dáme na pečící papír a na plech. Pečeme v troubě při teplotě 160 °C asi 40 minut

  4. Italský závin podáváme nakrájený na plátky jako výbornou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!