Kuřecí prsa s nivou a pórkem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 lžičky sůl
brambory
1 - 2 sklenky mléko
1 - 2 ks pórek
100 g niva
2 lžíce koření na čínu
2 lžíce olivový olej
4 ks kuřecí prsa
3 lžíce kysaná smetana
1- 2 špetky mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Před přípravou masa si dáme péct brambory - nakrájené na menší kousky je rozložíme na suchý plech a necháme je asi 50 minut péct při 170 °C v horkém vzduchu

  2. Příprava masa - kuřecí prsa dobře očistíme, opláchneme vodou a necháme okapat. Nožem opatrně vytvoříme kapsu, vložíme do ní silnější proužek nivy a nakrájený pórek (do každé kapsy 1 lžíci, zbytek použijeme do omáčky). Kapsu stáhneme a uzavřeme párátkem. Připravené porce vložíme do kastrolku, posypeme kořením a zakapeme olivovým olejem. Necháme je chvíli uležet a zatím si nahřejeme hlubší pánev s poklicí

  3. Na pánev vložíme připravené kapsy z kuřecích prsou. Opečeme je z jedné strany, pak otočíme a přikryjeme poklicí. Krátce opékáme, pak znovu otočíme a podlijeme mlékem smíchaným s kysanou smetanou. Mírně osolíme, opepříme a přisypeme nakrájený pórek. Pod poklicí necháme prohřát

  4. Servírujeme pečené brambory, kapsu plněnou nivou a pórkem a podléváme smetanovou omáčkou s pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!