Thajské kuličky s pikantní omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 2 lžičky cukr
3 stroužky česnek
2 lžíce olej
1 - 2 lžíce solamyl
2 lžíce solamyl
2 lžičky solamyl
1/2 ks cibule
1 ks cibule
2 lžíce sójová omáčka
2 lžíce sójová omáčka
olej na smažení
500 g mleté maso
1 lžíce vinný ocet
250 ml hovězí vývar
1 lžička mletý zázvor
mletý zázvor
mletý černý pepř
wei su

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu oloupané cibule nasekáme co nejjemněji. Celou cibuli nasekáme najemno. Cibule nemícháme. Česnek oloupeme a nasekáme

  2. V míse propracujeme mleté maso se sójovou omáčkou. Vmícháme cibuli, zázvor, pepř, sůl, solamyl a důkladně propracujeme. Pak hmotu necháme uležet

  3. V kastrůlku rozehřejeme olej a vsypeme cibuli. Smažíme ji dozlatova. Pak přidáme česnek, krátce osmahneme a vlijeme sójovou omáčku, ocet a přidáme cukr. Vše orestujeme, zalijeme vývarem a necháme provařit

  4. Zatím si z masa vytvarujeme kuličky, které lehce obalíme v solamylu. V pánvi rozehřejeme olej a kuličky v něm zprudka smažíme ze všech stran 10 - 15 minut. Thajské kuličky by měly být zlatavě hnědé. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě, provaříme a případně dochutíme

  5. Thajské masové kuličky podáváme s rýží a přeléváme je pikantní omáčkou. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!