Tetina kuřecí polévka s pórkem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks cibule
2 lžíce pažitka
1 ks pórek
2 ks bobkový list
1 lžička kari koření
1 lžička celý černý pepř
2 - 4 ks kuřecí skelety
1 hrst tarhoňa

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí skelety omyjeme a dáme do studené vody. Přidáme lžičku celého pepře, 2 bobkové listy, oloupaný stroužek česneku, očištěnou menší cibuli (ponecháme i tmavou slupku), asi 10 cm dlouhý kousek pórku, lžičku kari koření a lžičku soli

  2. Přikryjeme poklicí a přivedeme k varu. Polévku zcela ztlumíme a necháme vařit velmi pomalu, klidně i 2 hodiny. Potom kuřecí polévku scedíme a vývar opět přivedeme k varu

  3. Bílou část pórku podélně rozčtvrtíme, potom nakrájíme a přidáme do vývaru spolu s obraným masem a tarhoňou, nebo nudlemi. Polévku vaříme asi 8 minut podle druhu těstovin, které použijeme. Nakonec kuřecí polévku ozdobíme podle chuti nasekanou petrželkou nebo pažitkou a dochutíme solí

  4. Tetinu kuřecí polévku s pórkem ihned podáváme k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!