Kuřecí polévka s estragonovými nočky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 špetka sůl
2 ks rajčata
0,5 ks cibule
smetana
0,5 ks bílek
1 špetka estragon
0,5 ks velká mrkev
1 ks řapíkatý celer
celý černý pepř
kuřecí kousky
celé nové koření
mletá kuřecí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí kousky vložíme do vody a přivedeme k varu. Jakmile se začne tvořit pěna, odstraníme jí pomocí naběračky a k vývaru přidáme koření a nakrájenou kořenovou zeleninu. Necháme vařit a mezitím si připravíme knedlíčky

  2. V misce smícháme mletá kuřecí prsa, nakrájený čerstvý estragon, sůl, smetanu a bílek a spojíme dohromady. Pomocí lžičky vytvarujeme noky a dáme vařit do vroucí osolené vody

  3. Vývar přecedíme přes plátýnko a přidáme do něj uvařené noky, čerstvý estragon, maso a nakrájená rajčata, která jsme spařili a zbavili slupky

  4. Kuřecí polévku s estragonovými nočky přelijeme do teriny a podáváme

  5. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!