Kuřecí polévka s estragonovými nočky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 špetka sůl 2 ks rajčata 0,5 ks cibule smetana 0,5 ks bílek 1 špetka estragon 0,5 ks velká mrkev 1 ks řapíkatý celer celý černý pepř kuřecí kousky celé nové koření mletá kuřecí prsa
Postup Kuřecí polévka s estragonovými nočky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí kousky vložíme do vody a přivedeme k varu. Jakmile se začne tvořit pěna, odstraníme jí pomocí naběračky a k vývaru přidáme koření a nakrájenou kořenovou zeleninu. Necháme vařit a mezitím si připravíme knedlíčky
V misce smícháme mletá kuřecí prsa, nakrájený čerstvý estragon, sůl, smetanu a bílek a spojíme dohromady. Pomocí lžičky vytvarujeme noky a dáme vařit do vroucí osolené vody
Vývar přecedíme přes plátýnko a přidáme do něj uvařené noky, čerstvý estragon, maso a nakrájená rajčata, která jsme spařili a zbavili slupky
Kuřecí polévku s estragonovými nočky přelijeme do teriny a podáváme
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!