Uzený pstruh se salátem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
100 g šunka
3 ks brambory
3 - 4 lžíce majonéza
1 ks cuketa
1 ks šalotka
3 lžíce olivový olej
2 - 3 lžíce zakysaná smetana
2 lžíce citronová šťáva
4 snítky čerstvý koriandr
1 ks vejce natvrdo
1 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
400 g uzený pstruh

Postup přípravy receptu

  1. Filety uzeného pstruha zakapeme citronovou šťávou, poklademe snítky koriandru, přelijeme olivovým olejem a necháme v uzavřené nádobě asi 24 hodin rozležet. Druhý den vyjmeme ryby z marinády, osušíme je a uchováme v chladu. Malé množství olejové koriandrové marinády použijeme do salátu

  2. Připravíme si salát. Neoloupané brambory a malou cuketu uvaříme doměkka, pak vše oloupeme a vychladlé nakrájíme na stejnoměrné kousky. Šalotku oloupeme a velmi jemně nasekáme. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Jedno vejce nakrájíme na kostičky a druhé na plátky, které použijeme na ozdobu. Šunku nakrájíme nadrobno

  3. V míse promícháme brambory s cuketou, vejci, šalotkou, šunkou, majonézou a zakysanou smetanou. Vše podle chuti osolíme, opepříme a promícháme s koriandrovou marinádou z uzeného pstruha

  4. Salát a pstruha rozdělíme na porce, ozdobíme plátkem vajíčka a lístkem čerstvého koriandru. Uzeného pstruha se salátem podáváme jako předkrm s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!